top of page

6 tips om positief en bewust om te gaan met Corona

Bijgewerkt op: 13 dec. 2020

2020 is zonder twijfel een speciale periode. Het #coronavirus brengt heel wat in beweging in de wereld, van angst tot verbinding. Hieronder deel ik graag een aantal tips om #bewust met deze transformerende tijd om te gaan.


Laat me eerst vanuit mijn hart de mensen die geraakt zijn door het virus condoleren met hun verlies of met hun moeilijke strijd. Mijn hart gaat naar jullie uit en ik hoop oprecht dat jullie de #kracht en #inzichten mogen ontvangen doorheen deze moeilijke situatie.


Voor het grootste deel van de wereld, van de mensheid, zal dit virus een prachtige zuivering met zich meebrengen op positief niveau. Voor een klein deel van de bevolking, zal dit echter gepaard gaan met #verdriet, #dood, #lijden en #angsten. Zeker in het begin. Ik nodig dan ook iedereen uit om vanuit je hart je liefde te sturen naar deze personen. Meer dan ooit hebben zij dit nodig.

Zelf kies ik #bewust om het positieve te zien in heel dit gebeuren en geloof me er gebeuren veel prachtige dingen op dit moment!


Net om die reden deel ik dan ook graag hieronder een aantal tips om op een bewuste en positieve manier met deze #transformatie om te gaan:1. Zoek de natuur op


De #aarde probeert ons al een geruime tijd bewust te maken dat we zo niet verder kunnen. Dat het 5 na 12 is en de opwarming van de aarde blijft stijgen.


Ik geloof er sterk in dat moeder aarde er uiteindelijk zelf voor zal zorgen dat ze niet verdwijnt en dat ze zich zelf volledig zal herstellen. Met of zonder ons als ras op deze #planeet.


Denk aan de verschillende #natuurrampen van de voorbije jaren, oorlogen, ziektes, etc.


Na een paar dagen lock-down van China en Italië kwamen er al positieve #resultaten uit de luchtvervuiling op etc. Een duidelijk signaal dat er dringend wat veranderd moet worden.

#moederaarde je uit om terug oprecht in verbinding te komen met haar. Heb je een tuin, ga dus naar buiten. Voel je vrij om een wandeling te maken in het bos en de helende zuurstof in te ademen!


Kan je niet direct naar buiten? Haal dan de kracht van moeder aarde naar binnen! Laat je ondersteunen door middel van essentiële oliën.


Aromatherapie biedt zoveel positieve effecten, ze helpen je jouw immuunsysteem te verhogen en deze periode op een rustige manier te ervaren.


Geef jezelf deze cadeau en laat je door mezelf en mijn prachtig team van lichtwerkers begeleiden in dit pad.

Voor meer informatie check www.essentialconsciousness.be


2. Mediteer


Mediteren is veilig en effectief om bij jezelf te komen en die gevraagde #rust ook effectief te vinden!


Hoeveel mensen raakten namelijk de laatste jaren in een burn-out of depressie, omdat de #snelheid van onze samenleving te veel van ons systeem vroeg?


Nu we eindelijk die rust en tijd gekregen hebben, kunnen we deze positief inzetten om weer helemaal te herstellen en onszelf te genezen.


Eén van de methoden die hiervoor kan helpen is #meditatie en #yoga.


In mijn webshop kan je verschillende #meditaties terugvinden die je hierbij kunnen helpen (voor een laag prijsje en GRATIS).


Zet in plaats van het nieuws, een meditatie op!


Ik raad vanzelfsprekend af om het nieuws te volgen. Dit doe ik al jaren niet meer. Het belangrijkste nieuws komt toch tot bij jou.


Op deze manier laat je jezelf niet beïnvloeden met angsten van buitenaf, door negatieve gedachten.


3. Creativiteit en out-of the box thinking


Op allerlei manieren worden we momenteel uitgedaagd om met onze #creativiteit aan de slag te gaan! En dat is heerlijk want door creativiteit wordt je vermogen van out-of the box thinking geactiveerd. Laat dat nu net een #talent zijn dat zeker nu zo hard nodig is.


Je gaat hierdoor vaak acties ondernemen, waar je vroeger nooit aan zou gedacht hebben. Een pad bewandelen die onmogelijk leek. Of plots vanuit een heel andere invalshoek de dingen bekijken.


Hoe kan je dit net nu activeren?


 • Heb je #kinderen? volg hun voorbeeld! Nu ze zo veel thuis zijn, kan je echt gaan #observeren. Hoe ziet die kinderwereld eruit? Hoe ga je om met deze dagen?

 • Ga eens tekenen, schilderen, knutselen, etc.

 • #Brainstormen over mogelijke alternatieven. Heb je een onderneming, net als ik? En had je vooral offline diensten? Dit is de ideale moment om je aanbod eens onder de loop te nemen en te overwegen of dat online ook een optie voor je is?

 • Ga #research doen. Wat is er zoal online?


4. Focus op je persoonlijke ontwikkeling


Nu we veel #tijd gemanifesteerd hebben en geforceerd worden om tijd met onszelf te besteden, is er geen beter moment dan nu om voluit te focussen op je #persoonlijke #ontwikkeling!


Het ideale moment dus om lekker aan de slag te gaan met mijn boek of met de online mastery die ik aanbied.


Het #boek en de #mastery bevatten hetzelfde programma, met verschil dat de de mastery volgende extra's beschikt:

 • alle geleide meditaties inclusief

 • video's per dag, die de opdracht en boodschap van die dag verduidelijken

 • Ook optie met facebook community, waarin je ondersteund wordt door gelijkgestemden. Dit zorgt ervoor dat je groei vaak sneller verloopt omdat je er niet alleen voor staat

 • op regelmatige basis een Q&A

 • persoonlijke gidsing van mij


Mijn doel was om zo veel mensen als mogelijk de kans te geven om met hun persoonlijke groei aan de slag te gaan. Net om deze reden heb ik verschillende drempels in mijn aanbod.


Het boek was een opdracht gekregen door mijn gidsen en de laatste weken zat er veel druk op.


Nu dit alles gebeurt is begrijp ik helemaal waarom! Zij wisten dat deze periode eraan zat te komen!


Het is dus absoluut geen '#toeval' dat mijn boek gelanceerd is, een week voor de gekte in België startte!


5. Kies voor je hogere bewustzijn


Je hebt in mijn ogen steeds 2 opties, of je kiest voor slachtofferschap / negatieve #mindset / angsten / lagere #bewustzijn, of je kiest voor hoger bewustzijn / eigen #verantwoordelijkheid / positieve mindset / #oplossingen...


Dit is iets wat je nu ook heel sterk ziet gebeuren. Je hebt een groep dat gaat in angst en een groep dat gaat in groei! Dit is jou persoonlijke keuze.


Hoe hiervoor kiezen?

 • luister naar hoge frequentie muziek

 • doe wat estatic dance thuis, lekker laten leiden door je lichaam

 • ga schrijven

 • lees positieve boeken

 • gebruik essentiële oliën

 • eet gezond

 • ...


6. Werk je to do's af!


Je hebt wellicht een to do's lijstje in je hoofd, waarmee je aan de slag kan gaan nu!

Geen beter moment dan nu!


Zo werk ik o.a. mijn to do's van mijn zaak stelselmatig af:

 • podcast afleveringen

 • blog post

 • e-boek

 • boek vertalen in ENG

 • mastery Q&A's

 • etc.


Ga ik lekker aan de slag met wat to do's in het huis:

 • de zolder aanpakken

 • behang afdoen beneden en schilderen

 • de tuin aanpakkenJe ziet er zijn vele dingen die je kan halen uit deze situatie. Ik kies je met dit artikel uit om te focussen op het positieve en te richten op groei!


Namast

49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page