top of page

Geld als meest inventieve tool voor bewustwording

Je moet gewoon bekennen dat het universum / het hogere / God (met welke term je ook resoneert), geniaal is wanneer het komt op ons te doen ontwaken en de meest inventieve tools weet uit te vinden.
Spirituele ontwikkeling maakt deel uit van een groot spel


Wanneer je het pad van bewustwording bewandeld, zal je in het begin wellicht vaker wensen dat het onbewuste leven makkelijker was. Dat je jezelf afvraagt 'houdt het dan nooit eens op?'. Dat het lijkt dat je bij iedere stap naar voren, wel twee naar achteren lijkt te zetten.


Tot je plots dat punt bereikt waar dit wordt omgedraaid. Je hebt door dat het één groot spel is en dat je er plezier uit kan halen.


Op dat moment twijfel je geen seconde meer om verder te gaan met het pad waarop je je nu bevindt! Je gaat voluit voor verdere bewustwording en het avontuur dat het met zich mee brengt! Dit is de omschakeling van 3D naar 4D, waarin de situaties niet veranderen maar wel jou manier van reageren.


Geld de grootste uitvinding van het spel


Uiteraard spelen er nog vele andere grote spelers het spel maar we kunnen wel overeenkomen dat echt IEDEREEN op een bepaald ogenblik met het onderwerp geld in aanraking komt. Met alle oordelen en overtuigingen die hierbij horen, waardoor geld voor velen vaak een negatieve nasmaak heeft. En woorden als wet van aantrekking mensen doen beven van ongeloof.


Maar laat nu net dit het hele inventieve zijn van het universum. Want wanneer je de code kraakt van het geld spel, worden alle andere codes plots ook veel toegankelijker.


Wat leert geld ons?


Geld op zichzelf is in feite niets meer dan een ruilmiddel waaraan wij een bepaalde waarde hebben aan vastgesteld. Puur gekeken is geld niets meer dan een stukje papier of metaal.


Toch is dit niet hoe wij het ervaren, integendeel wij ervaren het als iets ontzettend waardevol waarvoor zelfs gevochten wordt of vermoord.


Dit is les 1. Iets krijgt maar een bepaalde waarde van zodra wij er een bepaalde waarde aan vast hangen. Dit is een mooie spiegel naar de waardebepaling van ons eigen bestaan en van wat we aanbieden.


Hier sluit meteen les 2 bij aan, want op basis van deze waardebepaling ga je ook bepaalde keuzes en prioriteiten stellen. Zo ziet de één al heel duidelijk dat investeren in zichzelf altijd tienvoudig terug komt en is daardoor bijvoorbeeld bereid om €888 te besteden aan een spirituele community. Terwijl de ander zichzelf nog niet zo waardevol schat en steeds opnieuw zal kiezen voor die gratis cursussen, in de hoop dat deze het nu eens gaan veranderen. Ze zoeken het nog veel te fel buiten zichzelf en lijken daardoor steeds weer op diezelfde obstakels te stuiken. Het gaat hier om verantwoordelijkheid nemen voor je eigen waarde schatting.


Als ondernemer komt hier les 3 ook om de hoek kijken. Want niet alleen moeten we rekening houden met de waardebepaling van de klant, maar nog meer is het een reflectie van onze eigen waardebepaling. Hoeveel vinden wij onze service echt waard en durven we hiervoor te gaan staan? Wat is onze energie waard? En hoe reflecteert dit naar ons aanbod? Wetende dat je vooral die klanten wil aantrekken die de verantwoordelijkheid bij zichzelf leggen, die bereid zijn een bepaalde commitment aan te gaan en daardoor veel meer succes behalen.Je betaalt altijd voor energie


Wat je dient te begrijpen is dat je steeds betaalt voor een bepaalde energie en niet zo zeer voor de inhoud.

Het is namelijk de specifieke energie van een product, dienst of persoon die dingen in beweging zet.

Dan kan die persoon bijvoorbeeld nog zo goed zijn, als zijn / haar energie niet matched met die van jou of met datgene waar jij naartoe wil. Zal je er minder uit halen, als wanneer je bv investeert in iemand die bv minder gekend is maar waarbij de energie wel klopt.


Hoe ik hierin kies is door eerst te kijken of de persoon eenzelfde levensvisie volgt als ik. Daarna kijk ik of deze persoon datgene al heeft bereikt waarnaar ik verlang. Tot slot kijk ik pas naar de inhoud.


Ik volg dus de energie en niet de verwachtingen.


Geld ook als symbool van jouw energie


Onlangs had ik hier een prachtig inzicht rond.

Wanneer we het hebben over de wet van aantrekking weten we allemaal dat visualiseren hier een groot deel van is.


Het doel is dat je gaat visualiseren waarnaar je verlangt, dit uitstuurt alsof je het al hebt zodat je het kan aantrekken.


Nu is het voor de meeste mensen zo dat we verlangen financieel vrij te zijn, zodat we allerlei dingen kunnen financieren zonder zorgen voor eventuele tekorten.


Maar laat nu net hier het schoentje wringen en de spiegel tevoorschijn komen.


Tijdens onze visualisaties zijn we steeds geld aan het vragen om het onmiddellijk weer uit te geven. Hoezo zal het universum dan eerst het geld naar jou sturen? Dan ben jij een omweg.


Je geeft je geld onmiddellijk weg zonder er eerst in alle dankbaarheid van te genieten.


Als dit energetisch al zo gebeurd, natuurlijk zal dit dan real LIFE ook zo zijn. Je ontvangt net voldoende om uit te geven aan wat je nodig acht.


Spiegel dit naar energie en je ziet dat je jouw energie onmiddellijk weg geeft. Wanneer heb je laatst nog eens gevisualiseerd in deze energie te blijven baden, zonder dat je er iets mee moet? Zonder dat je het moet inzetten voor een groter doel?


Verander je visualisaties vanaf nu in geld ontvangen, genieten van de energie en op devine timing uit te geven aan je dromen op een bewuste manier.


Er is overvloed voor iedereen


Deze uitspraak is zo gek als je bedenkt dat er iets bestaat als hongersnood, armen en rijken.


Maar dit is voor mij wel de waarheid. Het draait voor mij om de lessen die je hier te leren hebt. Of je nog wil vasthouden aan de slachtofferrol en jezelf afhankelijk wil maken van situaties en personen. Of dat je in jouw kracht leert staan en eindelijk die link met de bron vast maakt.


Heb je hierin ondersteuning nodig?

Dankzij de essentiële olie 'Abundance' voel ik me ontzettend verbonden met deze energie en is mijn vertrouwen gericht op overvloed.


Extra tip ter verbetering van je relatie met geld.

Schrijf een brief ter advertentie van je loyale vriend geld. Bied je excuses aan dat je eerder zijn vriendschap niet zag. Uit je dankbaarheid voor wat ie je al gegeven heeft!


Ik buig voor jou mijn loyale vriend! Dank je voor de mooie spiegels en inzichten die je me geeft!


Namasté


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page