top of page

Alleengeboren tweeling of vanishing twin

Deze blog schrijf ik omwille van verschillende redenen, uiteraard hoofdzakelijk om te doen inspireren en informeren. Maar dit keer ook echt om persoonlijk een stuk van me te helen. Namelijk het stuk waarin ik mijn trauma heel als alleengeboren tweeling.Wat is een alleengeboren tweeling?


Toen je mij dit een paar jaar geleden vroeg had ik hier namelijk nog nooit van gehoord als speciale term op zich. Puur afgaande op de naam lijkt het een logisch begrip. Namelijk een tweeling waarvan er effectief maar 1 op de aarde is gemanifesteerd.


Wanneer je wat opzoek werk doet hierover blijkt het toch te gaan over een diepgaander verhaal.


Er wordt namelijk geschreven dat ongeveer 10% van de mensheid een alleengeboren tweeling is. Wat betekent dat dit toch een vrij zeldzaam fenomeen is.


Sommigen weten dit al van hun geboorte omdat het voor de ouders heel duidelijk is geweest dat er een verlies geweest is van de other twin. Maar voor het grootste deel zijn ze zich er vaak niet van bewust, omdat het andere vruchtje al zo vroeg sterft dat de moeder weinig tot geen bloedverlies ervaart en er ook nog niets van te zien is op een echo.


Puur bekeken is een alleengeboren tweeling, dus exact dit, in oorsprong behoorde deze tot een meerling maar effectief is er maar 1 werkelijk uit de moeder gekomen in de vorm van een levende mens.


Een diepgaand trauma bij start van je leven


Wat maakt nu dat ik hierover een blog post schrijf?


Wel, de meerderheid van alleengeboren tweelingen hebben bij start van hun levensverhaal hier op aarde een zwaar trauma moeten doorstaan en zijn zich hier vaak niet van bewust.


Nog voor de geboorte heeft de geboren twin de andere zien sterven en zien weggaan, waardoor de geboren twin helemaal alleen achter is gebleven. Vaak met een groot schuldgevoel dat het zijn/haar fout is dat de twin gestorven is.


Puur wetenschappelijk gezien is het ook effectief zo. Survival of the fittest heeft gemaakt dat jij gewonnen hebt en je twin de strijd verloren heeft, want blijkbaar was er een reden dat beide vruchtjes niet volwaardig konden ontwikkelen. Dit is alsinds de aardse ervaring.


Daarnaast kan het ook zijn dat er de spirituele ervaringen tegenaan staat. Dat je als geboren twin je in de steek gelaten voelt en aan je lot overgelaten hier op aarde. Dat de survival of the fittest in dit geval omgedraaid is. De sterkste mocht terug naar huis en de zwakkere moet hier het aardse bestaan komen ervaren. Dit hangt van persoon tot persoon af en of dat deze je triggered of niet.


Wat vast staat is dat je als alleengeboren tweeling hoogstwaarschijnlijk dus een traumatische start hebt meegemaakt zonder het te weten en dit je leven verder heeft beïnvloed.


Alleengeboren tweeling
Alleengeboren tweeling

Een gevoel van leegte


De kans is groot dat je doorheen je leven continu een gevoel van leegte hebt ervaren. Een gat in je hart dat je wanhopig hebt proberen te vullen maar om de één of andere reden nooit voldoende gevuld krijgt. Dus de zoektocht naar verbinding blijft duren.


Ook bestaat de kans dat je jezelf snel aanhankelijk / afhankelijk hebt gemaakt van situaties en personen. Dat je of als het ware volledig samensmelt met bv die partner of juist het tegenovergestelde serieus de afstand bewaart tussen beiden.


Jouw plekje claimen


Hoe weet je nu of jij een alleengeboren twin bent? Wel volg de signalen en de emoties. Kom je vaak tweelingen tegen, lees je vaker over dit onderwerp, wordt je emotioneel geraakt door deze tekst, ... Dit zijn allemaal signalen dat dit de situatie is. Je gaat het voelen in je hart dat dit klopt voor je, ook al kan je het niet bewijzen!


Wanneer je dit ontdekt zijn er verschillende stadia waar je doorheen gaat, want draai het of keer het zoals het is, je bent een zusje of broertje verloren en hebt hier nooit om kunnen rouwen. Die fase is nu aangekomen. De eerste stap nu is het herkennen, erkennen, accepteren en rouwen.


De volgende stap naar heling is dat je nu jouw plekje hier op de aarde dient te claimen als individu. Dat je een weg vindt om toch voor je dromen te gaan en je niet langer laat tegenhouden uit gemis voor je twin. Dat je toelaat te ontvangen en voluit te genieten van dit aardse leven, zonder je twin. Dat dit oke is. Meer dan oke zelfs. Dat je twin niets liever zou willen dan dat jij voluit gaat leven zoals je voorbestemd bent!


Tijd om te helen


Nu je weet dat je een alleengeboren tweeling bent en het rouwproces hebt omarmd, is de tijd voor heling hier. Je kan dit op verschillende manieren doen, ik deel hieronder wat mijzelf heeft geholpen en hoe ik jou hierin kan bijstaan.


Zelf heb ik tot nu toe 4 tools op mijn pad gekregen die elk een stukje geheeld hebben.

  1. Eerst die herkenning etc zoals ik hierboven vermeld heb.

  2. Tijdens een opstelling hier rond kwamen vele puzzelstukjes samen over mijn jeugd en de relatie met mijn gezinsleden.

  3. Energetische healing en reading, zorgde voor het stukje van mijn gekwetste kind en trauma te plaatsen.

  4. Mijn verhaal delen en anderen erin begeleiden, maakt dat ik ook telkens weer stukje bij mezelf heel.


Wil je het niet alleen doen en zoek je ondersteuning in dit proces? Ik kan je hierin bijstaan op verschillende vlakken. Eerst en vooral als ervaringsdeskundige en daarnaast kan je bij me terecht voor opstellingen en healings.


Stuur me een mail naar info@levensster.com indien je meer info wenst.


Voor nu wens ik je alvast een vreedzaam rouwproces toe lieve lotgenoot.74 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page