top of page

Econails in Rijkevorsel - een portret

JANUARI 19, 2019


Econails in Rijkevorsel is de eerste nagelstudio in deze omgeving dat bewust kiest om met zo veel mogelijk ecologische producten te werken. Jolien kiest bewust voor ecologische producten, zodat we zonder ons schuldig te hoeven voelen, toch met mooie nagels van het dagelijkse leven kunnen genieten. Met een gerust hart & mooie nagels naar een feestje of er professioneel uitzien is dus zeker mogelijk, door je nagels bij Jolien te laten stralen.


Jong en gepassioneerdEen aantal jaren geleden kreeg Jolien de nagelmicrobe al te pakken. Tijdens een bezoekje aan haar nicht in Polen, ontdekte ze haar passie voor nagelstyling. Haar nicht deed dit bij zichzelf en liet Jolien destijds al een paar trucjes zien, waardoor ze gefascineerd raakte met deze vorm van beauty.

Nadat ze terug in België was, ging ze er onmiddellijk mee aan de slag door online video’s te bekijken en op zichzelf te oefenen en te oefenen. Het was helemaal haar ding.

Echter kreeg Jolien na een tijd, door er zoveel mee bezig te zijn, rode vlekken in haar gezicht en pakte de chemische lucht op haar adem. Dit zorgde ervoor dat Jolien haar passie naar de achtergrond verplaatste en zich op een ander job richtte (de nagelstyling wel steeds in het achterhoofd).


Bewustwording


Tijdens deze pauze met betrekking tot de nagels, is Jolien in een bewustwordingsproces terecht gekomen. Vooral haar mama en haar zus hebben haar geholpen dit pad te bewandelen.


Zo begonnen zij op een dag over het belang van ecologische make-up te praten en dit zette Jolien aan het denken. Ze kon namelijk niet geloven dat als er iets bestaat als ecologische make-up, dat er geen ecologische alternatieven zijn voor de nagelstyling.


Met dat sprankeltje hoop dat ze haar passie terug de nodige aandacht kon geven die het verdiende, ging zo op onderzoek uit. Dit bleek een zeer zware zoektocht te zijn, want er zijn echt zeer weinig opties in te vinden.


Maar met weinig kan gewerkt worden! Dus nadat ze eindelijk een merk gevonden had dat haar de ecologische producten kon voorzien, waarnaar ze zocht besloot ze haar passie te volgen en een cursus nagelstyling te volgen!


De eigen gezondheid & dat van de wereld centraalWaarom zou je voor ecologisch kiezen? Als je het niet voor de wereld doet (helpt je voetafdruk mee te verkleinen), doe het dan vooral ook voor jezelf.


De meeste mensen zijn zich er niet van bewust hoeveel schadelijke stoffen en chemicaliën er in alles rondom ons wordt gestoken, van eten & drinken tot onze smartphones tot onze kleren en onze schoonheidsproducten.


Het is onmogelijk de dag van vandaag jezelf te vrijwaren van al deze dingen, die een negatieve invloed hebben op heel ons wezen.

Zo vertelt Jolien over een artikel dat ze gelezen heeft, waaruit bewezen blijkt dat niet-ecologische nagellak bijvoorbeeld schadelijk is tijdens een zwangerschap!

Net daarom is kiezen voor ecologische producten zo belangrijk!


Wanneer je bijvoorbeeld een simpele nagellak uit de winkel op je nagels doet, worden er doorheen je nagels allerlei schadelijke stoffen in je bloedbaan gebracht. Dit heeft natuurlijk een gevolg op je hele systeem.


Door voor ecologische nagelstyling te gaan ondervang je een multifunctioneel doel:

  • Je verkleint je eigen voetafdruk en helpt zo de wereld.

  • Je zorgt ervoor dat er niet nog meer schadelijke stoffen in je lichaam terecht komen! Dit is iets waar je zelf controle over kan hebben!

  • Je kan er zonder je schuldig te voelen, toch modieus en professioneel uit zien!

  • En zo werd EcoNails geboren en draagt alvast Jolien op deze manier haar steentje bij aan onze gezondheid en die van de wereld.

Ben je benieuwd geworden naar meer? Lees dan zeker ook volgend artikel, waarbij ik zelf haar werkwijze mocht ervaren en mocht genieten van mooie nageltjes voor de feestdagen! Nog steeds zo blij dat ik zo het nieuwjaar mocht inzetten!


Wil je Jolien haar verhaal van dichtbij volgen? Volg dan zeker haar Facebookpagina en zit op de eerste rij tijdens haar proces van studente naar afgestuurd nagelstyliste!


<3 In licht & liefde <3

Riri Starseed

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page