top of page

Een brief aan mijn oudste dochter

In deze blogpost deel ik een open hart brief, geschreven vanuit mijn moeder hart, gericht naar mijn oudste dochter.


Waarom?


Omdat ik voor de derde maal geconfronteerd wordt met een soort rouwproces, waarvan nooit iemand wat heeft verteld dat dit erbij hoort.


Toen ik nog een klein meisje was droomde ik al van mama worden. Dit stond vast, dit was een gegeven, de vraag was enkel wanneer en van hoeveel kinderen?


Toen ik hier vroeger over fantaseerde, zag ik als ideaal plaatje dat ik eerst mama zou worden van een tweeling en dan nog twee kinderen zou adopteren.


Het lot bepaalde dat ik samen met mijn ex onze prachtige dochter ter wereld bracht en dat we op haar 2,5 jarige leeftijd uit elkaar zouden gaan. Hierdoor veranderde mijn droom om mama te zijn van meerdere kinderen.


Ik genoot voluit van mijn tijd met haar en zij met mij. We hadden het goed met ons tweetjes en ik paste mijn droom aan.


Het leek me ook onmogelijk dat ik deze stevige band, nogmaals zou kunnen / mogen ervaren en dat ik de hoeveelheid liefde zou kunnen behouden moesten er nog kindjes komen.


Het leven zit vol verrassingen


Nu is ze 6 jaar en heeft ze plots toch een baby zusje erbij gekregen.


Dit wondertje heeft me verschillende dingen laten zien.


De eerste was dat mijn oorspronkelijke ideale beeld nu toch iets of wat is uitgekomen, ik heb namelijk 2 kindjes van mijzelf en 2 kindjes via mijn man. Hihi


Een tweede is dat ik wel degelijk even veel van beide kindjes hou! De intensiteit is evenwaardig en gelijk, hier bestaat geen twijfel over.


Een derde is dat er echter wel wat verandert is in de relatie met mijn oudste. Ik zie haar nog even graag maar er is een verschil. Ik heb namelijk niet meer de tijd en ruimte om even intens met haar bezig te zijn, als voordien. Mijn onvoorwaardelijke aandacht, is verdeeld over mijn twee schatten.


Deze verandering raakt me en brengt me tot volgende open hart brief..
Vanuit mijn hart


Liefste dochter,


Je 7e levensjaar is begonnen, het laatste jaar waarin je volgens spirituele kringen nog volledig openstaat en alles opslaat als een spons. Vanaf nu ga je meer en meer je eigen pad bewandelen en zal je persoonlijkheid meer en meer vorm krijgen.


Het is dan ook geen toeval dat net nu, je zusje geboren is. Als godsgeschenk om dit proces voor ons beiden te vergemakkelijken.


Net als ik zal ook jij wel voelen dat onze relatie veranderd is. Dat de symbiotische band die we voordien hadden, stilaan begint te lossen. Opdat ik enerzijds een stevige basis aan veiligheid en hechting kon bieden aan je zusje maar anderzijds ook jou stapsgewijs kan loslaten, in alle vertrouwen dat ik je alles gegeven heb de voorbije jaren die nodig zijn voor jou pad hier op aarde.


Uiteraard is onze les uitwisseling nog lang niet afgelopen en blijven we die diepe connectie met elkaar hebben maar is dit nu vanuit een andere energie.


Als mama voelt dit een stukje aan als rouwen. Het is afscheid nemen van een prachtige periode waarin ik me oprecht de gelukkigste mama heb mogen voelen van een dochter waar ik uitermate trots op ben.


Ik zeg vaarwel tegen het copy-paste verhaal, waarin ik alles van mijzelf in jou herkende. Jij mag nu jouw eigen weg bewandelen, in alle vertrouwen dat jouw draagkracht vele malen groter is dan mijn eigen draagkracht op die leeftijd.


Deze onthechting is nodig, zodat jij niet langer mijn onderbewuste continu hoeft te spiegelen. Ik zie nu waar ik mijn eigen stukken te fel op je projecteerde en zeg hier dan ook oprecht sorry voor.


Lieve schat, ik zie jou voor wie jij werkelijk bent. Ik zie wat je voor mij en je omgeving hebt gedaan. Ik zie jouw pure essentie en reflectie. Ik dank je voor al deze wonderlijke inzichten en giften. En zie uit naar hoe je verdere pad er zal uitzien.


Zonder verwachtingen, zonder vooroordelen, zonder interpretaties.


Ik heb alle vertrouwen in jou en blijf aan je zijde voor altijd. Vraag om mijn hand wanneer je het nodig heb en vraag om ruimte wanneer je er klaar voor bent. Welke richting je ook besluit te gaan, ik ben er voor je en dit zal altijd zo blijven. Mijn liefde is namelijk onvoorwaardelijk en ik laat je dus vrij in wie jij besluit te worden in dit leven. Ik ken jouw essentie, ik weet wie jij bent als ziel en dat is het enige dat ik nodig heb om te weten dat jij er ook wel komt!


Lieve schat, ik zie jou ongelooflijk graag!


Liefs,

Je mama


Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page