top of page

Essentiële oliën in het pad van bewustwording

Met deze post wil ik even dieper in gaan op de reden waarom #essentiëleoliën voor mij een sleutelelement zijn geworden, binnen het pad van bewustwording.

Wat zijn essentiële oliën? Hoe kan je de gebruiken? Het verschil tussen leveranciers? En meer... Heb je dus interesse in essentiële oliën, lees dan zeker verder!

Wat zijn essentiële oliën?

Bron: De olieguide van Marjon Franssen (#bloomingblends & Mamatothemax.nl) zegt het volgende:

‘Essentiële oliën zijn aromatische of geurende oliën die gewonnen worden uit planten. Dit gebeurt door middel van een verfijnd proces. De essentiële oliën bevatten de #levenskracht van die plant. Elke olie heeft dus zijn unieke #aroma, zijn eigen levenskracht en kent dus ook een eigen toepassing. Doordat essentiële oliën sterk geconcentreerd zijn, hebben ze een zeer krachtige werking op het lichaam, zowel fysiek als mentaal. Zo worden ze ook professioneel ingezet door therapeuten in de vorm van #aromatherapie. Essentiële oliën kunnen een positief effect hebben op het menselijk lichaam. Door de structuur van vluchtige, aromatische moleculen kunnen de oliën snel door de celmembranen heen dringen, kunnen ze bloed en weefsels passeren en de cellulaire functies verbeteren.

Er zijn grote prijsverschillen tussen de essentiële oliën. Dit heeft ermee te maken of er weinig of veel planten of bloemen nodig zijn om enkele millimeters olie te produceren. Wist je dat er bv. voor één liter citroenolie te produceren 1500 à 3000 citroenen nodig zijn? Een goedkope olie is bv. de sinaasappelolie, omdat de schillen van de sinaasappels een avalproduct zijn van de sap industrie. Een dure olie is bv. de rozenolie omdat er enorm veel rozen nodig zijn om een beetje essentiële olie te produceren’.

Mijn bewustwording en essentiële oliën

Doorheen mijn leven ben ik verschillende keren in contact gekomen met essentiële oliën maar om de één of andere reden was ik er nooit zo van onder de indruk als nu. Ik was er van overtuigd dat dit kwam omdat deze gewoon niet bij mijn pad hoorden.

Nu weet ik beter!

In oktober 2019 gaf ik dankzij een vriendin / collega nogmaals de kans aan essentiële oliën, dit keer die van #YoungLiving. WAT EEN VERSCHIL!

Deze oliën hebben de innerlijke #sjamaan helemaal in me wakker gemaakt! Ik vind het absoluut heerlijk om verschillende rollers & spay's samen te stellen! Voor mezelf en voor men klanten! Als een heksje ga ik men #toverdrankjes brouwen, geef ik het een extra kick met #reiki energie en geniet ik van zijn werking!

De combinatie van het #innerlijkewerk dat ik tot nu toe heb vericht, samen met de juiste #trilling van oliën en de juiste timing, maken dat deze oliën nu een mega #transformatie binnen mijn gezin teweeg brengen.

Zo wordt onze medicijnkast helemaal omgetoverd tot een kast met #natuurlijke #remedies. Het #huishoudmateriaal wordt in zijn geheel stelsematig vervangen, door de natuurlijke varianten en ook mijn #makeup wordt vernieuwt tot het natuurlijke gamma van Young Living.

Zoals je ziet, het omvat een volledige #levensstijl die zich heeft geinfiltreerd op mijn pad!

Voor wat kan je essentiële oliën gebruiken?

Als de vorige paragraaf al enig inzicht mocht geven hierin, zou het enigszinds duidelijk moet zijn dat je essentiële oliën oprecht bijna voor ALLES kan gebruiken!

Het zijn #cadeaus gegeven door #moederaarde, waar wij door de eeuwen heen onze connectie mee verloren zijn.

In de plek daarvan zijn we gestopt met luisteren naar ons eigen #lichaam en zijn we de #chemische industrie meer gaan vertrouwen dan onze eigen aarde.

Dankzij het gebruik van essentiële oliën in je dagelijkse leven, leer je meer en meer terug in contact komen met jezelf en de kracht van moeder #natuur.

Graag deel ik hieronder even voor welke dingen ik de oliën op dit moment al heb ingezet:

 • dagelijkese bescherming tegen negatieve energiën van buitenaf (ideaal voor #hoogsensitieve personen

 • dagelijkse bescherming tegen #negatieve gedachten (ideaal voor bij een burn-out of #depressie)

 • dagelijkse portie #moed voor mijn zogenaamd 'verlegen' dochtertje

 • dagelijkse portie #immuniteitsboost waardoor we minder vaak ziek worden

 • natuurlijke #medicatie indien toch nodig: verkoudheden, hoest, griep, etc.

 • de auwiespray doet wonderen bij #wondjes

 • stijve nek en spieren worden verzacht

 • geen #tandpasta met #fluoride meer in huis

 • stapgewijs worden ook onze #huishoudmiddelen geruild voor de natuurlijke varianten

 • heerlijke natuurlijke make-up en #gelaatsverzorging, zo reinig ik iedere avond mijn gezicht met een natuurlijk product en smeer ik voor het slapen gaan een glow #serum. Mijn huid is letterlijk beginnen stralen maar ook #verjongingskuur

 • puistjes verdwijnen als sneeuw voor de zon

 • volledige detox van binnenuit

 • het huis zuiveren van negatieve energieën

 • het huis zuiveren van onaangename luchtjes, bv. na gebruik van fondue

 • etc.

Ook zet ik ze nu iedere keer bewust in tijdens de sessies in de praktijk! De klanten vinden het heerlijk en merken dat de combinatie nog meer kracht toevoegd!

Plus wanneer ze zelf interesse hebben, kunnen de olietjes hen ondersteunen tijdens de integratie van het #energiewerk!

Verschillen in leveranciers

Wat maakt nu dat ik gekozen heb voor Young Living Essential Oils en niet voor een ander merk?

Eerst en vooral omdat Young Living de grootste marktleider is op dit gebied, wat maakt dat zij hun kwaliteit kunnen garanderen. De andere grote naam DoTerra is ook een mogelijke optie, aangezien zij oorspronkelijk deel uit maakten van dezelfde groep maar voor mij klopt dit!

Het is onder andere hierdoor dat ze de SEAD TO SEAL methode hebben weten te creëren en deze ook kunnnen garanderen. Wil je meer te weten komen over deze methode, kan je er alles over terugvinden via volgende link

Dit is de oficiële website van Young Living, wanneer je klikt op de knop ESSENTIELE OLIEN, zie je in de supknoppen Sead to Seal staan. Hier kan je een zeer uitgebreide uitleg terugvinden over het ganse proces, wat staat voor #kwaliteit!

Vanwege dit strenge proces, kan het dus bijvoorbeeld zijn dat wanneer er iets klein mis is aan een oogst, de gehele oogst wordt afgekeurd. Deze wordt dan verkocht aan partijen die een minder streng label hebben maar als klant van Young Living kan het inhouden dat je dus maanden moet wachten op je gewenste olie. Dat is mogelijks het minpuntje maar ik zie dit als een bewijs van de #zuiverheid van de producten!

Een tweede reden is omwille van de hoge trilling die de oliën met zich meedragen. Een rechtstreeks effect van de strenge #kwaliteitsnormen, zorgt ervoor dat de trilling die deze oliën met zich meedragen ontzettend hoog liggen!

Deze gaan gebruiken in je dagelijks leven, gaat er dus voor zorgen dat ook jouw eigen #trillingsniveau zal gaan stijgen! Dit maakt weer dat jouw bewustwording de hoogte in gaat.

Tot slot hebben ook de mensen een belangrijke rol gespeeld. Het '#toeval' heeft me gebracht bij het team van Blooming Blends. Dit is het eerste #MLM (multi level marketing) team waarbij ik me oprecht goed voel en zie hoe deze groep elkaar helpt groeien.

Het is een #team dat echt samenwerkt, vriendschappen bouwt en deelt vanuit het hart en niet vanuit verkoop!

Zelf ben ik bijvoorbeeld nooit geen verkoper geweest maar wel iemand dat deelt vanuit haar hart en passie. Dit maakt dat ik het niet doe voor het geld (is mooi extra) maar vooral omdat ik sterk geloof in het positieve effect op iemands leven en dat ik oprecht dit iedereen gun.

Interesse gewekt?

Indien je helemaal tot het einde deze post hebt gelezen, kan ik er vanuit gaan dat iets je getriggerd heeft.

In dat geval, wil ik je uitnodigen om me te contacteren. Ik antwoord namelijk in alle liefde op al je vragen. Uiteraard zonder enige verplichting.

Je kan dit doen door me een mail te sturen via

of via social media

(Instagram)

(Facebook).

In licht & liefde,

Riri Starseed

81 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page