top of page

GETEST - Ecologische gellak nagels bij Econails in Rijkevorsel

FEBRUARI 1, 2019


Zoals de meesten onder ons, vind ik het ook ontzettend leuk om mezelf dat beetje extra mooi te maken voor de feestdagen en daar horen ook mooie nagels bij. Echter probeer ik zo bewust mogelijk door het leven te gaan en aan het milieu te denken, dus ben ik bewust op zoek gegaan of er ook zoiets bestond als ecologische nagellak. Tijdens mijn zoektocht kwam ik terecht bij EcoNails in Rijkevorsel en nam ik contact met op met Jolien om een keertje de gellak uit te proberen.Aangezien Jolien momenteel nog aan het studeren is, zodat ze een volwaardige nagelstyliste kan worden (lees ook zeker volgend artikel, waarbij ik wat meer vertel over het verhaal van Jolien), was het prijskaartje natuurlijk zeer laag. Net om deze reden besloot ik een artikel te schrijven over mijn ervaring bij haar en haar ecologische producten. Een startende ondernemer, met het hart op de juiste plaats, dat denkt aan het milieu wil ik maar al te graag vooruit helpen!


Aandacht voor KWALITEIT


Aangezien Jolien perfectionistisch van aard is, mag je er zeker van zijn dat er alleen gewerkt wordt met kwaliteitsvolle producten en dat ook zij alleen een kwaliteitsvolle afwerking garandeert.


Bij aankomst mag ik plaatsnemen aan haar werktafel, krijg ik iets te drinken aangeboden en worden mijn handen gedesinfecteerd met een natuurlijke gel.


Hierna neemt Jolien de tijd om je nagels even te bestuderen, zodat ze zeker is dat er geen velletjes etc. in de weg zullen zitten voor de lak, nodig om die kwaliteitsvolle afwerking te garanderen. Indien er nog nagellak of gellak op zit van een vorige keer, zal ze deze eerst met zorg verwijderen zodat de nagels er weer klaar voor zijn.


Hierna zal ze de nagels op de juiste lengte en in de juiste vorm vijlen, waarbij ze steeds rekening houdt met je eigen voorkeuren.


Vervolgens laat Jolien me kiezen tussen een aantal ecologische kleurtjes voor de gellak en vraagt ze of ik nadien ook 1 of meerdere speciale nagels wil. Aangezien nieuwjaar in aantocht was, koos ik voor een natuurlijk zalmroze kleurtje met glitters op en 1 vinger per hand met een chrome accent. Er mocht dit keer zeker wat BLING in zitten, zodat 2019 met veel sparkle ingezet kon worden!De werkwijze hiervan vond ik zelf zeer fascinerend. De glitters worden met een een borsteltje op de nagels gedaan nog voor de topcoat erop geplaatst wordt en de plaklaag verwijderd wordt. Het interessante was dat de chrome nagel, ook eerst met een soort glitter wordt besprenkelt, waardoor je eerst denkt dat het eerder een glitter nagel zal worden. Daarna echter wordt deze poeder er ingewreven met een speciaal borsteltje en verkrijgt de nagel een echte chrome look. Zoals ik al zei vond ik het zeer fascinerend.

Milieubewust mooi door het leven


Bij EcoNails kan je dus terecht voor een manicure en mooie nagels, met bewust gekozen producten die onschadelijk zijn voor het milieu.


Ben je dus net als mij en hou je er wel van jezelf op te maken maar houdt er een stemmetje je tegen, omdat je niet bewust wil meewerken aan de vervuiling van de aarde? Wil je zonder schuldgevoel, kunnen genieten van mooie nagels?


Zou je graag voor de verschillende feestdagen op het jaar, jezelf willen verwennen met heerlijke prachtige nagels?


Dan weet je vanaf nu het perfecte adresje in Rijkevorsel! Ik zou zeggen probeer het zelf ook eens uit en neem contact op Jolien!


<3 In licht & liefde <3

Riri Starseed

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page