top of page

Hoe je trilling frequentie hoog houden?

Wanneer je met je bewustzijnsproces bezig bent, heb je wellicht al wel eens gehoord van termen als frequentie / trilling & vibratie. En wellicht heb je al wel eens horen zeggen dat TV kijken je frequentie naar beneden haalt? Wel, ik besloot hiermee eens een experiment te doen en deel in deze blog graag mijn inzichten.bron: google


Wat bedoelt men juist met een hoge of lage frequentie?


Voor ik dieper in ga op mijn experiment, deel ik eerst graag wat informatie over wat men nu juist bedoeld met frequenties / vibraties / trillingen.


Alles bestaat uit energie. Je lichaam, de stoel waarop je zit, de planten, enzovoort. Dit weten we ondertussen, want is uitvoering onderzocht door kwantum wetenschappers.


Ook weten we dat we met het menselijke oog niet altijd alles kunnen zien maar dat dit daarom niet betekent dat het er niet is. Denk maar aan de werking van onze smartphones. We vinden het tegenwoordig heel logisch dat we draadloos kunnen bellen met iemand aan de andere kant van de wereld, omdat er energie deeltjes de lucht in zweven en deze verbinding tot stand brengen. We zien deze energie deeltjes niet maar wel het resultaat dat we de andere persoon verstaan.


Tot slot weten we ook dat we maar 5-10% bewustzijn van wie we werkelijk zijn en hoe onze wereld werkelijk draait. We zien enkel de oppervlakte, het topje van de ijsberg. De overige 90-95% bevindt zich nog in de schaduw, in ons onderbewustzijn. Hier kunnen we voorlopig nog niet aan.


Nu wanneer men spreekt over frequenties, dien je bovengenoemde zaken bij elkaar te nemen.


De mens bestaat uit energie. Ieder mens is uniek en heeft dus een unieke frequentie waarop deze werkt (zoals de verschillende smartphones, de ene werkt sneller dan de andere bv). Hoe bewuster je wordt, hoe hoger je frequentie en hoe meer je dingen kan zien / voelen / weten / etc van de 'onzichtbare' wereld.


Door bewuste keuzes te maken en zorg te dragen voor jezelf, is het mogelijk je frequentie te verhogen. Zorg je echter niet goed voor jezelf, zal je frequentie verlagen.


Vergelijk het weer met je smartphone. Draag je er goed zorg voor, kan hij lang mee gaan. Plus met eventuele leuke gadgets kan je ze een upgrade geven waardoor hij nog meer kan. Ga je er echter onbedachtzaam mee om, wordt hij mogelijk gestolen of is de batterij sneller leeg of gaat het scherm breken.


Wat kan je doen om je frequentie te verhogen of stabiel te houden?


Zoals ik al zei is het in eerste instantie belangrijk dat je goed zorg voor jezelf draagt!

Hier kom ik weer tot de sleutel van een hoger bewustzijn = zelfliefde!


Wil je dus echt aan de slag met dit stuk? Adviseer ik je om zeker mijn boek aan te schaffen


Andere tips die ik alvast kan meegeven.

  1. Dagelijks mediteren

  2. Ondersteuning van essentiële oliën met een hoge trilling. Mijn voorkeur gaat uit naar de oliën van Young Living en geef je hier graag meer info over.

  3. De natuur opzoeken

  4. Gezonde voeding. Bij voorkeur vegan of veganistisch.

  5. Omring jezelf met gelijkgestemden.

  6. Voldoende beweging.

  7. Doe het niet alleen maar laat je ondersteunen door een gids / coach. Geloof me dit is het waard.

  8. Kies voor energie verhogende activiteiten. Zoals opleidingen, boeken over wet van aantrekking, documentaires, etc.


Wat is waar?


Nu komen we bij het experimentele gedeelte.

Er zijn zo ontzettend veel waarheden te vinden over alles en wij mensen zijn geneigd om dingen snel aan te nemen en te vereenzelvigen.


Ik ben echter voorstander van onderzoek en het creëren van je eigen waarheid.

Je laten inspireren en die dingen eruit halen dat werkelijk met jou resoneren. En de dingen achterwege laten die voor jou niet correct voelen.


Ik streef voor verbinding met je werkelijke zelf, het vertrouwen op je intuïtie en dus leren denken voor jezelf.


De beste manier om te ontdekken wat jouw waarheid is, is simpelweg door te gaan ervaren. Je weet pas echt of iets werkelijk bij je past door te gaan ervaren.


Ook zal de integratie veel dieper zijn wanneer je iets effectief hebt ervaren.


Daarom ben ik grote voorstander van experimenteren met het leven.


bron: google

Voorbeeld experiment met tv.


Iets dat je vaak leest binnen de 'spirituele' wereld, is dat tv een negatieve invloed heeft op je bewustzijnsproces en frequentie. Om deze reden kijk of lees ik al jaren geen nieuws meer omdat dit hoofdzakelijk angst propaganda is en dit effectief een heel bevrijdend effect heeft.


Zelf voelde dit voor mij altijd aan als gedeeltelijke waar maar kon niet direct uitleggen waarom. Dus besloot ik het experiment aan te gaan.


Ik voelde plots de drang om de Amerikaanse drama serie 'Revenge' te kijken. Ik had dit ooit al eens gezien en vond dit een hele goede serie en dat is het ook echt vanuit aards perspectief gezien. De serie is goed onderbouwd en heeft leuke plots. Vier seizoenen lang neemt de serie je mee in het verhaal van de rijke elite bij de Hamptons. Een meeslepend verhaal vol intrige, macht, complotten, wraak en moord. Goed voor een duchtige drama reeks.


Om het experiment echt aan te gaan besloot ik dat ik de vier seizoenen volledig moest uitkijken en dat ik op sommige dagen maar één aflevering keek en op andere dagen een binch watch dag in zou lassen. Om zo echt het verschil goed te voelen.


Mijn inzichten na dit experiment.


Onmiddellijk bij het kijken van de eerste aflevering voelde ik hoe het in een instant mijn frequentie naar beneden haalde en dat dit een uitdagende periode zou worden.


Iedere keer wanneer ik de serie keek voelde ik hoe moeilijk het was om de serie weer af te zetten en terug in actie te gaan. Hoe meer afleveringen, hoe verslavende en hoe meer ik als een soort zombie de dag beleefde.


Het werd zeer duidelijk ook dat lage frequenties elkaar aantrekken. Want hoe meer ik keek, hoe meer cravings ik kreeg. Snoepen hoorde erbij en discipline op die momenten was ver te zoeken. Ook al wist ik beter, ik kon me amper tegenhouden.


Omdat ik mezelf ook niet de dieperik in wilde sturen, plande ik af en toe een hoge frequentie dag in. Op deze dagen voelde ik me vrij en had ik totaal geen behoefte aan zoetigheden. Dus ook dat werd bewezen, hoge frequenties trekken elkaar ook aan.


Tijdens het kijken merkte ik op dat mijn onderbewuste met oude geconditioneerde gedachten naar boven kwam m.b.t. rijken.


Het bevestigde dat programma's als dit ons klein houden, door angsten te creëren. Want als je rijk bent kan je niemand meer vertrouwen. Als je rijk bent willen mensen van je profiteren. Als je rijk bent kom je in gevaar en je gezin ook. Als je rijk bent verlies je jezelf en ga je jezelf vervelen.


Uiteraard zijn deze gedachten niet onderbouwd. Ja, er zullen wel degelijk zulke dingen gebeuren maar dit geldt gegarandeerd niet voor alle rijken. De meerderheid zal zelfs een vrij normaal bestaan kennen.


Maar het zijn wel deze overtuigingen die je tegen houden om werkelijk voor je dromen te gaan en voluit in je licht te gaan staan. Want ook al lijkt het je fijn om financieel vrij te zijn, de angsten overheersen de beloftes en creëer daardoor blokkades.


Hieruit kan je afleiden dat tv kijken wel degelijk een invloed heeft op je frequentie / energie / gedachten / etc. Maar het hangt heel sterk af wat voor soort tv je kijkt. Je kan ook evengoed kiezen voor documentaires of films die wel je frequentie verhogen. Ook is het voor hoogsenstitieve die vaak in hun hoofd zitten, ook echt wel heel bevrijdend soms. Zo kijk ik graag naar iets onbeduidend wanneer ik wil ontprikkelen. Hiermee krijg ik gegarandeerd mijn hoofd stil. Dus wederom niet alles is zwart / wit, er zijn overal voor en nadelen te vinden. De vraag is waar wil jij op focussen?


Tot slot wilde ik nog een laatste kers op de taart testen binnen dit experiment. Want ja, de resultaten waren nou niet echt bevredigend.


Jezelf trainen.


Nu komt het werkelijke experiment, namelijk jezelf zodanig trainen dat lage frequenties je niet meer naar beneden kunnen halen. Dat een serie als dit niet langer effect op je heeft.


Ik merkte tijdens deze periode dat mijn draagkracht ontzettend gegroeid was ten opzichte van vroeger en dat ik iedere dag een soort refresh knop kon indrukken, waardoor ik niet al mijn harde werk van voorbije jaren teniet deed. Dit maakte dat ik nieuwsgierig werd in hoeverre ik mijn eigen frequentie zo kon trainen dat een show als dit me niet meer zou raken.


Mijn conclusie.. ja je kan jezelf trainen maar doe dit mild. Dus met kleine stappen en opbouwend. Ik ben nu lekker mezelf vol hoge frequenties aan het voeden om dan over een aantal weken nog eens dergelijk experiment aan te gaan.


Het grappige is dat ik hier totaal geen behoefte meer voor voel. Terwijl ik van oorsprong echt kon genieten van dergelijke shows, merk ik op dat ik door dit experiment een soort afkeer heb gekregen. Dit maakt me blij want in die diepte heb ik dus een mooie doorbraak mogen ervaren.


Uiteraard wil ik nog even wijzen op het feit dat je niet zomaar onbedachtzaam moet gaan experimenteren. Ga hier op een verantwoorde manier mee op en zorg ervoor dat jij jezelf en anderen geen kwaad mee berokkend. Ook adviseer ik om ook ergens ondersteuning te gaan zoeken, zodat je iemand hebt dit je terug kan halen indien je te ver bent gezakt.


Heb je nog vragen? Stuur me een berichtje en ik beantwoord ze graag.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page