top of page

Me-time met kleine kinderen

Eén van de grootste uitdagingen als mama is het vinden van dagelijks wat me-time momenten. Zeker met kleine kinderen in huis die nog volledig afhankelijk van je zijn, kan het wel eens zwaar zijn. Lees zeker verder indien je wat tips krijgt om toch me-time te creëren.


Mother-out in plaats van burn-out


Tijdens mijn eerste ervaring als mama 5,5 jaar geleden, ben ik zelf in die valkuil getrapt die vele moeders meemaken, de valkuil van jezelf helemaal weg te cijferen en je daardoor helemaal te verliezen.


Je voelt je zo verantwoordelijk voor dat kleine lieve wondertje (en dat ben je ook), dat je alles op alles zet.


Voor je het beseft, ben je in een mother-out belandt. Je hele leven staat in functie van het moeder zijn en lijkt ernaast niet meer te bestaan.


Na verloop van tijd merk je plots dat je gewicht niet meer stabiel is, of dat je fysiek allerlei kwalen begint krijgen. Allemaal signalen dat je jezelf te lang achteruit hebt geschoven.


Dit was voor mij dus ook zo destijds. Tot op een dag dat ik naar mijn dochter aan het kijken was en besefte dat dit niet de mama was die ik wilde zijn.


Will I marry me?Vanaf dat moment nam ik de keuze dat ik liever het voorbeeld wilde laten zien waarin je durft te gaan voor je dromen. Want hoe kan ik 100% er voor haar zijn, als ik er niet 100% voor mezelf ben?


Ik stelde mezelf de vragen: "ben ik liever een mama dat laat zien hoe je jezelf altijd negeert? Hoe je niet in contact bent met je eigen lichaam en dromen? Hoe je geen nee durft te zeggen?" Of "Iemand dat naast een goede mama te zijn, ook gewoon zichzelf is en voor zichzelf durft te kiezen?"


Deze keuzes maakte dat ik een proces van zelfgroei aan ging en uiteindelijk mijn boek schreef "Will I marry me?" en hier zelfs ook een mastery rond creëerde, omdat dit gedeeld moest worden. De waarde van zelfliefde is een zwaar onderschat onderwerp en kan letterlijk je wereld veranderen.


Via deze link kan je meer info vinden over het boek en de mastery.


Van onbewust naar bewust ouderschap


Nu ben ik voor de tweede maal moeder geworden en ben zo dankbaar dat ik deze gehele ervaring zoveel bewuster meemaak.


Super bewust van deze valkuil maakt dat ik allerlei trucs toepas die ervoor zorgen dat ik mezelf die me-time momenten gun en niet terug in diezelfde valkuil trap.


Graag deel ik hieronder dan ook enkele van deze tips:

  1. De eerste is uiteraard het kopen van mijn boek, deze staat vol nog andere praktische tips en opdrachten die ervoor zorgen dat je bij jezelf blijft.

  2. Vervolgens is het belangrijk dat je me-time momenten ziet in de kleinste dingen. Deze mindset is cruciaal.

  3. Zo zie ik douchen als mijn quality moment, waarin ik alles van me af laat stromen en me een reset geef van mijn energie.

  4. Mezelf iedere dag verwennen met natuurlijke beauty producten, geeft me ook zo een ontzettend fijn gevoel. Zonder zorgen voor chemicaliën, een hydraterende crème op mijn gezicht smeren of voedende olie in mijn haar voelt dan echt aan als een spa moment.

  5. Zo probeer ik me nu ook dagelijks licht te schminken en mooie kleren aan te doen, zodat ik me op en top vrouwelijk voel. Ik verdien het namelijk om me goed te voelen in mijn vel.

  6. Een leuk geurtje op, dat me ook nog eens emotioneel en fysiek ondersteuning geeft. Is absoluut hemels en helemaal te danken aan de Essentiële oliën. Hiervoor kan je mij persoonlijk contacteren.

  7. Iedere dag start ik gezond met een vitamine boost en probeer ik ook iedere dag even wat beweging in te lassen, door een wandelingetje of wat te dansen. Dit doe ik dan vaak met de kids, want is een win win.

  8. Daarnaast zet ik ook als doel om mijn oudste dochter zelf in bed te doen en haar te helpen tijdens de ochtend. Dit zijn onze quality momenten samen.

  9. Tot slot hoort mijn werk bij wie ik ben, dus door met mijn werk bezig te zijn creëer ik automatisch nog me-time momenten in de dag.


Uiteraard zijn er nog heel wat tips die ik kan geven maar deze zijn al een mooie start om voor jezelf op een laagdrempelige manier quality time in te plannen.


Laat je inspireren en deel ook zeker jou tips hieronder om andere moeders wat extra steun te geven.


Mama zijn is absoluut de beste missie die je kan hebben en gaat niet zonder uitdagingen. Maar hoeft niet zwaar te zijn! Wij zijn als vrouw zo ontzettend sterk en beschikken alle gaven die we nodig hebben om een EN EN verhaal tot succes te brengen!


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page