top of page

Nieuwetijdskinderen OF kinderen met een stoornis?

In 2014 heb ik de eer gekregen om mijn eindwerk over dit onderwerp te maken. Het is namelijk zo dat ik me al een geruime tijd afvraag of we nog steeds moeten spreken over kinderen met een stoornis OF dat we moeten overgaan naar de term nieuwetijdskinderen?


We zien een duidelijke groei in het aantal diagnoses van ADHD, Autisme, ADD, en meer. Door deze exponentiële groei in het aantal kinderen dat gediagnosticeerd worden met de één of andere stoornis, kon ik niet anders dan mezelf afvragen hoe dit komt?


Dit maakte dat ik dit onderwerp dan ook zeer graag wou onderzoeken tijdens mijn Bachelor studie in de Gezinswetenschappen en mijn laatste jaar hier volledig aan gewijd heb.Graag deel ik mijn resultaat met jullie:Stopt het hier?


Aangezien we ondertussen in 2016 leven en ik me steeds blijf verdiepen in het onderwerp, mogen jullie in de toekomst zeker een soort update ontvangen van mijn nieuwe bevindingen en gedachtegang.


Hoe deze update er zal uitzien kan ik op dit moment nog niet voorspellen, mogelijkheden kunnen zijn: een simpele blogpost, een e-book, een wetenschappelijk onderzoek, een YouTube video, en meer. Ik kan wel garanderen dat ik er terug met veel plezier aan zal werken, omdat dit toch echt een onderwerp is dat me blijft interesseren.


Evenals ben ik ervan overtuigd dat het onderzoek dat ik nu zou toepassen er anders zal uitzien dan tijdens mijn studie, omdat ik tijdens mijn studie vast hing aan bepaalde verwachtingen. Wanneer ik dit onderzoek nu terug zou opnemen, kan ik het invullen naar mijn eigen wensen en verwachtingen en moet ik hoef ik geen druk te voelen om te slagen.

Ik nodig jullie alvast uit om jullie gedachten betreffende dit onderwerp met ons te delen, door middel van een reactie te plaatsen onderaan deze post.


Iedere visie & gedachtegang kan bijdragen aan nieuwe visies en voor mij een nieuw wetenschappelijk onderzoek.

Dus, zoals eerder vermeld aarzel niet om jullie gedachten met ons te delen!!


Enkele nuttige links:

Dit zijn alvast een paar links die me geholpen hebben tijdens mijn eindwerk/onderzoek (lees de volledige literatuurlijst in het pdf bestand) en die ik ten zeerste kan aanraden betreffende dit onderwerp.


Uiteraard kunnen jullie me steeds contacteren met eventuele vragen, door me een mailtje te sturen naar info@levensster.com.


17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page