top of page

Spirituele betekenis corona

Ondertussen kunnen we er al een ruime tijd niet meer rond, de 'ziekte' corona is HET onderwerp van de wereld van vandaag. Graag neem ik je mee in de holistische en spirituele benadering ten opzichte van deze ziekte.


Vanuit holistisch perspectief gekeken wil iedere ziekte of pijn iets zeggen over wat er in ons onderbewustzijn schuil gaat. Men gaat kijken naar het EN EN verhaal, in plaats van zich enkel te richten op de symptomen. Men gaat onder de oppervlakte kijken en de diepere betekenis achterhalen, opdat blijvend resultaat kan gegarandeerd worden. Iets wat symptoombestrijding niet doet.


Let op: als ik zeg dat fysieke klachten maar een symptoom zijn, zeg ik niet dat deze fysieke symptomen niet ECHT zijn of dat ze niet moeten behandeld worden. Ik zeg dat men de focus moet leggen op het EN EN verhaal. Dit wil zeggen EN de symptomen behandelen op een zachtaardige, zo natuurlijk mogelijke manier EN de diepere boodschappen ontcijferen voor blijvende heling.


In dit artikel schrijf ik vanuit eigen ervaring met een positieve pcr test bij zowel mezelf (niet gevaccineerd), als men man (2 vaccins en 1 booster) en 2 dochters (6 en 1 jaar).

Ik deel mijn persoonlijke ervaring en de inzichten die eruit voortvloeiden m.b.t. de spirituele boodschap achter dit fascinerend virus.Ideaal gezin ter vergelijking


Zoals ik al liet vallen staan mijn man en ik zelf anders in het vaccinatie verhaal. We weten van elkaar waarom wel en waarom niet maar proberen elkaar niet te overtuigen. We zijn twee individuen met een vrije wil en ook al zien we het misschien anders, hebben we geen oordeel over elkaars keuze (iets wat ik vaak mis in de maatschappij van vandaag).


Enkele fysieke feiten op een rijtje:

  • man (38 jaar) heeft 2 vaccinaties en 1 booster. Van de eerste 2 vaccinaties was hij 1-2 dagen niet goed. Corona positief getest januari 2022. Symptomen: 2-3 dagen koorts, verstopte neus (nu al 4 weken), droge hoest (nu al 3 weken), keelpijn, krampen, vermoeidheid.

  • vrouw (33 jaar) geen enkele vaccinatie. Corona positief getest januari 2022. Symptomen: vermoeidheid, depressieve gevoelens, +- 7 dagen koorts, licht verstopte neus, slijm hoest, eerste dagen verschrikkelijke keelpijn, overgeven, diarree, weinig eetlust. Na 12 dagen volledig symptoom vrij.

  • dochter (6 jaar) geen vaccinatie. Symptomen: vermoeidheid, 2 dagen verhoging, licht verstopte neus, hoest, 2,5 dagen overgeven, hevige buikkrampen, weinig eetlust. Na 5 dagen volledig symptoom vrij.

  • dochter (1 jaar) geen vaccinatie. Symptomen: plat / hangerig, 2-3 dagen koorts, keelpijn, oorpijn, overgeven, buik krampen, weinig eetlust. Complicatie keelontsteking en oorontsteking. Na 14 dagen volledig symptoomvrij.

  • De arts twijfelde of het corona was of verschillende virussen op elkaar. Omdat zowel ikzelf als mijn man positief testen, was de diagnose voor iedereen hetzelfde.


Conclusie op basis van deze puur fysieke punten:

  • Vaccinaties + booster lijken niet te werken TEGEN corona. Je kan nog steeds besmet geraken en anderen besmetten.

  • Vaccinaties + booster lijken wel symptomen minder ernstig / intens te maken.

  • Vaccinaties + booster geven risico tot neveneffecten waarvan nog te weinig data beschikbaar is.


De boodschap achter de ziekte


Zoals ik eerder al vermelde, gaat iedere ziekte verder dan puur het fysieke vertoon zoals

hierboven omschreven.


Ik deel ook hier weer graag vanuit mijn eigen ervaring en inzichten.


Toen ik in september mijn agenda voor 2022 aan het maken was, kreeg ik van mijn gidsen al door dat ik in januari niet te veel moest plannen. Zelf dacht ik meer aan een zoveelste lock down ofzo maar nu we als gezin samen dit virus moesten trotseren, begrijp ik waar de waarschuwing vandaan kwam.


Daarnaast moet ik ook bekennen dat ik me af en toe had betrapt op gedachten als: 'wanneer is het onze beurt', 'gek dat wij het nog niet hebben gehad', 'hadden we het maar, dan hadden we nu een natuurlijke booster en zijn we even van het gezaag af met het herstelcertificaat'.... Als je iets van de wet van aantrekking kent, begrijp je als geen ander dat het niet anders kon dan dat ik er op een bepaald ogenblik mee geconfronteerd zou worden.


Januari startte voor mij intens met de ene trigger na de andere, dagen vol miscommunicatie en grenzen die aangegeven werden. Dit verhoogde mijn stress level, met als gevolg een verlaagd immuunsysteem en open kanaal voor virussen.


HALLO CORONA


Begin januari, mijn man die me gigantisch triggert omdat hij een afspraak niet nakomt en communicatie ver te zoeken is. Mijn mind geraakt in overdrive en oude kwetsuren van wantrouwen in het mannelijke geslacht komen terug naar de oppervlakte. Ik verlies me in mijn negatieve gedachte stroom en voel me niet gerespecteerd. Dit maakt me gefrustreerd en boos. Hoe fel ik ook probeer, ik krijg de energie moeilijk terug omgedraaid en ook al wil ik zo niet het bed in, weet ik dat ik beter kan gaan slapen.


Dit alles triggerde de eerste symptomen los van een intense keelpijn, te vergelijken met klierkoorts waarbij het voelt alsof je schuurpapier hebt ingeslikt.


De dag erop deed ik iets wat ik anders nooit doe, ik vroeg men man op de kindjes te letten zodat ik kon bijslapen. Als ik vroeger ziek werd, ging ik vaak zetel hangen en mezelf afleiden met het kijken van tv. Nu voelde ik dat ik in bed moest liggen in de donker. Gewoon rusten en zijn. Ik legde men handen op me neer en gaf mezelf wat Reiki. Dit gaf me de inzichten dat ik nog wat te helen had rond mijn vertrouwen rond mannelijke energie. Alsook dat ik nog meer mijn waarheid mocht uitspreken.


Collectieve boodschappen


Deze eerste inzichten waren voornamelijk zeer persoonlijk gericht op wat er de avond voordien had plaatsgevonden.


De inzichten die nadien volgenden, zijn gericht op het grotere plaatje. Op datgene wat wij als wereld mogen gaan inzien.


VERTRAGEN - RUST - ZIJN - VERTROUWEN


De eerste twee dagen lag ik 'af te zien' in bed, ik kon letterlijk niets meer dan gewoon ZIJN. Zelfs berichtjes typen kostte me te veel energie. Licht deed pijn aan mijn ogen. Ik werd letterlijk lam gelegd. Ik MOEST in overgave en op de rem gaan staan! Ik MOEST mijn grenzen aangeven.


Hierna werd mijn man ziek en volgenden ook mijn twee dochters, waardoor er extra uitdaging bij kwam. Want hoe kan je voor jezelf zorgen en je grenzen aangeven, als mama en vrouw? Hoe kan je focussen op je eigen heling, terwijl je verantwoordelijk bent over het leven van twee kleine wondertjes?


Vertrouwen en overgave


Doordat ik me volledig overgaf aan het natuurlijke verloop van het ziek zijn, maakte dat de twee rust dagen van voordien ervoor zorgden dat ik voldoende draagkracht had om op het hoogst nodige moment er te staan voor mijn gezin.


Zodra men man weer wat beter werd, ging ik terug wat achteruit.


Pas van zodra ik mijn grens aangaf en een manier zocht om de draagkracht te delen, kon er een mooie heling ontstaan.


De komende dagen bleef ik in de voormiddag in mijn bed en nam ik de tijd om iedere voormiddag een heling bij mezelf te doen. Het leuke was dat mijn oudste dochter 3 dagen bij mij kwam liggen om mee te doen.


In de namiddag ging ik dan naar beneden op de kids letten en kon mijn man zich focussen op wat hij hoorde te doen.


Dit was een mooi bewijs van hoe je dankzij overgave en vertrouwen alles aankan wat er op je pad komt.


Rust en vertragen


De grootste boodschap lag in het vertragen! En ook echt vertragen op alle gebieden.


Toen ik me weer wat beter begon te voelen fysiek, kwam het plots bij me binnen. Sinds 2019 had ik geen vakantie meer gehad. Ja, er waren momenten dat ik niet werkte omwille van zwangerschap, lock-down en pasgeboren baby'tje maar GEEN vakantie!


In die tijd was ik eigenlijk altijd blijven verder doen, al was het maar via social media.


Dus ja, vertragen was long overdue! Even lekker niets 'moeten'.


Hierdoor lag mijn focus volledig op mijn gezin en liet ik mijn bedrijf even voor wat het was. Tot mijn grote verbazing genoot ik hiervan. Ik doe mijn werk zoooo ontzettend graag, dat ik niet had verwacht dat het toch deugd zou doen om even afstand te nemen.


Het gaf me ook het inzicht dat mijn allergrootste droom nog steeds is, om voor de volle 100% er te ZIJN voor mijn kinderen en dat mijn agenda / mijn werk hierop gebaseerd horen te zijn.


Ik besefte dat dit voor 80% al is uitgekomen!! En dat dit dus een groot percentage is waar ik meer mag van genieten!


Conclusie op basis van fysieke & psychologische punten:


  • Bij personen met een negatieve mindset, angst voor ziekte, dood en pijn, weinig draagkracht of fysieke problematieken, zal het vaccin voor zachtheid zorgen. De processen worden afgevlakt, wat voor sommigen beter zal zijn.

  • Heb je echter voldoende draagkracht, een positieve mindset, geen angst voor ziekte; dood en pijn? Dan zal je meer baat hebben op langere termijn zonder vaccinatie, omdat de inzichten die je zal ontvangen van veel diepere aard zijn.


De spiegels van de wereldHet is voor mij heel duidelijk wat de spiegels zijn van dit virus op wereld niveau.

Onze wereld is namelijk al ontzettend lang destructief aan het evolueren. We zijn ons als mens gaan verliezen in evolutie. Altijd maar sneller, beter, groter, etc.


Als maatschappij zijn we ons volledig gaan richten op cijfers (inclusief het aantal volgers en likes).


Waardoor we verder en verder verwijderd zijn geraakt van onze eigen natuur, innerlijke leefwereld en de vruchten van deze mooie planeet.

Voorbeelden: consumptie maatschappij, opwarming van de aarde, meer depressies / burn-outs / labels, etc.


Dit uit zich naar mijn gevoel ook heel sterk in de vaccinatie campagne, waarbij gericht wordt op angstpropaganda en censuur. Mocht er ook aandacht geschonken worden aan het verhogen van ons natuurlijk immuunsysteem (naast de vaccinaties), zouden we al lang van deze pandemie af zijn naar mijn persoonlijk gevoel.


Deze angstcultuur zet zich voort in beide 'kampen', waarbij het ene kamp roept voor angst voor 'ziekte' voor 'dood' en het andere kamp roept voor angst voor 'vrijheid' voor 'voorspellingen'.


Terwijl de oplossing in het midden ligt waarin we elkaar terug mogen vinden in balans.


Een boodschap met miljoenen diepere lagen


Als ik eerlijk ben zou ik een boek kunnen schrijven over de inzichten en de boodschappen die ik zie en voel.


Deze blog post dekt nog lang de lading niet, de diepgang niet en de verschillende lagen niet.


Toch ga ik het voorlopig hierbij laten. Ik ga in vertrouwen dat datgene wat in het licht gezet diende te worden, nu licht krijgt en dat datgene wat nog niet zichtbaar is, volgens de divine timing ook zichtbaar zal worden.


Ik vraag vooral om vertrouwen en bewustzijn!


Bewustzijn in je eigen creatie kracht. Laten we stoppen met voorspellingen doen, want dit zet de wet van aantrekking in beweging. Laten we stoppen met verdeeldheid te creëren want de oplossing zit in éénheid. Laten we gewoon weer mens zijn en vertrouwen op de kracht van ons ras!


In licht & liefde,

Riri
Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page